Massale politie-inzet tijdens proces Mursi

De Egyptische autoriteiten gaan zo'n twintigduizend agenten en militairen inzetten om de veiligheid te waarborgen tijdens het proces tegen de afgezette president Mohammed Mursi.

Dat heeft een bron bij de autoriteiten donderdag gezegd.

Aanhangers van Mursi's Moslimbroederschap hebben massale protesten aangekondigd in de aanloop naar het proces, dat 4 november begint.

Een bron bij het ministerie van binnenlandse zaken zei dat mensen die proberen door het kordon te breken om in de rechtszaal te komen 'hard worden aangepakt'.

De uitspraak is een duidelijke waarschuwing aan het adres van aanhangers van Mursi. De Moslimbroederschap heeft mensen donderdag opgeroepen vanaf vrijdag in groten getale de straat op te gaan en door te gaan met protesteren tot het proces tegen Mursi begint.

Mursi en andere leiders van de Moslimbroederschap worden beticht van het aanzetten tot moord en geweld tijdens de protesten bij het presidentieel paleis in december.

Sinds het leger Mursi op 3 juli afzette wordt de ex-president op een geheime locatie vastgehouden. Het is nog niet duidelijk of Mursi bij zijn proces aanwezig zal zijn.

Overzicht: Egypte sinds de revolutie van 2011 l Dossier Egypte

Lees meer over:
Tip de redactie