In Niger zijn de lijken van 92 migranten gevonden die door uitdroging zijn omgekomen nadat de vrachtwagens waarmee ze vervoerd werden pech hadden gekregen in de woestijn. 

Dat heeft de gouverneur van de Nigerese provincie Agadez donderdag bevestigd. Het gaat om 52 kinderen, 33 vrouwen en zeven mannen. De zoektocht gaat nog steeds door. 

De migranten waren vermoedelijk op weg naar Algerije, toen de karavaan in de zinderende hitte vast kwam te zitten. De autoriteiten werden pas gewaarschuwd nadat een vrouw lopend de stad Arlit had weten te bereiken, ongeveer vijftig kilometer van de plek waar de trucks panne hadden gekregen.

Een dag later arriveerde een man, die kort voordat hij de stad bereikte zijn twee jonge dochters had verloren, zei kolonel Garba Makido. 

Ontbinden

Volgens de BBC hebben militairen en vrijwilligers woensdag nabij de Algarijnse grens gezocht naar lichamen. "De lichamen waren al aan het ontbinden", zegt een van de vrijwilligers. "We wisten niet wat we konden verwachten want we hadden geen idee om hoeveel mensen het ging."

In totaal hebben 21 migranten het drama overleefd. Agadez ligt aan een belangrijke smokkelroute naar Noord-Afrika. Van daaruit hopen migranten te kunnen oversteken naar Europa.