De Amerikaanse minister van Volksgezondheid heeft woensdag excuses aangeboden voor de technische problemen met de website waarmee miljoenen Amerikanen hun verplichte zorgverzekering moeten afsluiten. 

''Jullie verdienen beter. Ik bied mijn verontschuldigingen aan'', aldus Kathleen Sebelius, die ook zei dat ze verantwoordelijk is voor de problemen.

De problemen met de site zijn een blamage voor president Barack Obama. De invoering van een nieuwe zorgverzekeringswet geldt als zijn grootste succes.

Volgens Sebelius hebben meer dan twintig miljoen mensen de website bezocht, maar ze erkende dat de bezoeken door onder meer zeer lange wachttijden ''frustrerend'' kunnen zijn. De website healthcare.gov is een soort marktplaats voor verzekeringen. 

Memo

Persbureau AP stelde woensdag dat uit een interne memo bedoeld voor Marylin Tavenner, hoofd van het zorgverzekeringsproject, blijkt dat enkele functionarissen zich zorgen maakten over de veiligheid van de site, omdat er niet genoeg testen waren uitgevoerd met het eindproduct. 

In de memo wordt aangeraden een team op te stellen om het risico te onderzoeken en een volledige test uit te voeren.