In Denemarken zijn twee mensen omgekomen door de zware zuidwesterstorm die maandagavond over dat land trok. Dat hebben de Deense autoriteiten dinsdag bekendgemaakt.

Een man overleed toen hij tegen een omgevallen boom aanreed. Een andere man overleefde een klap van een losgeraakte tegel niet. Dat gebeurde in beide gevallen noordelijk van de hoofdstad Kopenhagen.

Volgens de Deense spoorwegen is er enorme schade aan de spoorlijnen in het hele land. Daardoor rijden sommige treinen niet en veel andere met vertraging.

De luchthaven van Kopenhagen was maandag een aantal uren gesloten door de harde windvlagen. Die bereikten snelheden tot 118 kilometer per uur. Ook een aantal bruggen was afgesloten voor verkeer, zoals de brug tussen Denemarken en Zweden.

Zweden

Het was het ergste noodweer in Denemarken sinds 2005. Ook Zweden werd getroffen, vooral het zuiden van het land. De storm zorgde voor veel overlast op de weg, op het spoor en op het water. Duizenden huishoudens zaten zonder elektriciteit. In Zweden zijn voor zover bekend geen doden gevallen.

De storm eiste in totaal 14 slachtoffers in Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken en Nederland.