De Bulgaarse man en vrouw die eerder deze week verklaarden de echte ouders te zijn van het blonde meisje dat vorige week in een Grieks Roma-kamp werd gevonden, zijn inderdaad de biologische ouders van het kind. 

Dat heeft dna-onderzoek uitgewezen, aldus de Bulgaarse autoriteiten. 

Het meisje werd vorige week weggehaald uit een Romakamp in Griekenland, omdat haar 'ouders' niet haar echte ouders waren. De zoektocht naar haar echte ouders haalde internationaal het nieuws.

Griekse politieagenten merkten de uiterlijke verschillen op tussen het meisje en de volwassenen bij wie ze was en vroegen zich af of er niets vreemds aan de hand was. Een dna-test bevestigde dat de volwassenen niet de biologische ouders van het meisje zijn.

De biologische moeder, de 35-jarige Sasha Ruseva, zei op de Bulgaarse televisie dat ze een paar jaar geleden in Griekenland aan het werk was als olijvenplukker, toen ze beviel van een meisje. Ze liet haar dochtertje achter bij een andere Roma-familie, omdat ze zelf geen geld had om voor het kind te zorgen. Ruseva heeft inmiddels acht kinderen.

Verkoop

Ruseva ontkent met klem dat ze geld heeft aangenomen in ruil voor haar baby, maar de Bulgaarse autoriteiten hebben daar zo hun bedenkingen bij. Ze hebben dan ook een onderzoek ingesteld wegens 'het opzettelijk verkopen van een kind in het buitenland'. Bulgarije onderzoekt de zaak samen met de Griekse autoriteiten. 

Liefdadigheidsorganisatie Smile of the Child ontfermt zich sinds de vondst over het meisje en zette een actie op touw om haar biologische ouders op te sporen.