De politie in Bulgarije heeft mogelijk de biologische moeder gevonden van het blonde meisje dat vorige week in een Grieks Roma-kamp werd aangetroffen. 

Dat schrijven Bulgaarse media donderdag.

De vrouw is bereid een dna-test te ondergaan om vast te stellen of ze de moeder van het meisje is. De Bulgaarse autoriteiten hebben een voorlopige aanklacht tegen de vrouw ingediend. 

De 35-jarige Sasha Ruseva zei op de Bulgaarse televisie dat ze een paar jaar geleden in Griekenland aan het werk was, toen ze beviel van een meisje. Ze liet haar dochtertje achter bij een andere Roma-familie, omdat ze zelf geen geld had om voor het kind te zorgen. Ruseva heeft inmiddels acht kinderen. 

Ruseva ontkent dat ze geld heeft aangenomen in ruil voor haar baby, maar de Bulgaarse autoriteiten hebben daar zo hun bedenkingen bij. Ze hebben dan ook een onderzoek ingesteld wegens 'het opzettelijk verkopen van een kind in het buitenland'. Bulgarije onderzoekt de zaak samen met de Griekse autoriteiten. 

Het meisje werd vorige week gevonden tijdens een inval in een Roma-kamp in Griekenland. Het viel de politie op dat het meisje, met blond haar en blauwe ogen, totaal niet leek op de mensen die beweerden haar ouders te zijn. Een dna-test bevestigde het vermoeden van de agenten.

Liefdadigheidsorganisatie Smile of the Child ontfermt zich sindsdien over het meisje en zette een actie op touw om haar biologische ouders op te sporen.