Een 11-jarige Amerikaanse jongen is gearresteerd omdat hij woensdag een pistool, meer dan vierhonderd kogels en meerdere messen mee naar school had genomen. 

Dat melden Amerikaanse media donderdag.

Toen 's ochtends duidelijk werd wat hij bij zich droeg, werden de Frontier Middle School in de Amerikaanse stad Vancouver (in de staat Washington) en een naastgelegen basisschool direct gesloten.

De scholen met in totaal 1.500 leerlingen bleven twee uur dicht, waarin de jongen werd aangehouden. Hij heeft zijn wapen en messen niet gebruikt, dus niemand raakte gewond.

De politie wilde niet zeggen op wie hij het mogelijk gemunt had. Maar mogelijk staat hem zelfs een aanklacht wegens poging tot moord te wachten, schrijft CNN.

De afgelopen week vonden meer wapenincidenten plaats op Amerikaanse scholen. Maandag schoot een 12-jarige jongen in Nevada zijn leraar dood en verwondde hij twee klasgenoten, voordat hij zelfmoord pleegde.

Woensdag werd een 14-jarige jongen gearresteerd in Danvers (vlakbij Boston) op verdenking van moord op een wiskundelerares van zijn school.