De voormalige BBC-presentator Stuart Hall (83) is in de gevangenis gearresteerd voor twee nieuwe gevallen van seksueel misbruik. 

Dat meldt de BBC woensdag.

De twee meisjes die Hall zou hebben misbruikt, waren destijds 12 en 15 jaar oud. Het zou eind jaren 70 zijn gebeurd, in Manchester en Derbyshire.

Hall zit al een gevangenisstraf uit van 30 maanden voor misbruik van 14 meisjes tussen de 9 en 17 jaar. Hij werd in juli in hoger beroep tot die straf veroordeeld. Dat was een verdubbeling van de straf die de rechtbank hem had opgelegd.

Hall was tot kort voor zijn arrestatie in december nog op de BBC-radio te horen. Hij was daarvoor ook tv-presentator bij de BBC.

Jimmy Savile

Hall is niet de enige omstreden BBC-presentator. De inmiddels overleden BBC-ster Jimmy Savile (1926-2011) bleek honderden meisjes te hebben misbruikt. Dat kwam pas aan het licht na zijn dood.

De politie begon toen een onderzoek en pakte, naast Hall, ook presentator Rolf Harris (83) op. Hij moest vorige maand voor de rechter verschijnen voor de beschuldiging van negen aanrandingen en het maken van pornografische foto's van kinderen. Harris werd op borgtocht vrijgelaten.