Onder de puinhopen van het winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, dat vorige maand het toneel was van een bloedige terreuractie, is zondag opnieuw een lichaam gevonden.

Regeringswoordvoerder Ole Lenku liet weten dat het vermoedelijk om de stoffelijke resten van een terrorist gaat.

Lenku zei dat ook vier vuurwapens zijn gevonden. Volgens hem zijn die gebruikt bij de aanval op het winkelcentrum op 21 september. Er vielen toen zeker 67 doden, onder wie een hoogzwangere Nederlandse vrouw.

Eind vorige week waren onder het puin al drie andere lichamen gevonden. Zeker twee van de drie stoffelijke resten zouden van terroristen zijn. Forensisch onderzoek moet zekerheid geven over de identiteit van de slachtoffers.

Plunderingen

Persbureau AP meldt zondag dat op beelden van bewakingscamera's in het winkelcentrum is te zien dat militairen vorige maand winkels plunderden terwijl de aanval op het winkelcentrum nog gaande was. AP heeft deze beelden bekeken.

Op de beelden is te zien hoe mannen in legeruniform achter de toonbanken van winkels staan te graaien. Anderen wandelden winkels uit met volle plastic tassen.

Winkeliers hadden na de aanval geklaagd over plunderingen. De Keniaanse veiligheidsdiensten hebben tot dusver ontkend iets te hebben misdaan. De autoriteiten hebben nog niet op de camerabeelden gereageerd.

Achtergrond al-Shabaab l Alles over de terreuractie in Nairobi