Ontvoerde piloten Turkish Airlines weer vrij

Twee piloten van luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines die in augustus in Libanon waren ontvoerd zijn zaterdag weer vrijgelaten. 

Dat meldde het Turkse persbureau Anadolu Agency.

De mannen werden twee maanden geleden ontvoerd door verwanten van een van de elf Libanezen die mei vorig jaar werden gegijzeld door Syrische rebellen.

Twee van de Libanezen werden eerder vrijgelaten en zaterdag kwamen de overige negen vrij. Zij werden vastgehouden in Turkije en mochten het land niet verlaten voordat de Turkse ambassadeur in Libanon de twee piloten in levenden lijve zou zien. Qatar heeft de deal bemiddeld.

Beiroet

Zaterdagavond kwamen de Libanezen aan op de luchthaven van Beiroet. Het zouden religieuze pelgrims zijn, maar de ontvoerders beschuldigden hen lid te zijn van de militante organisatie Hezbollah.

Onderdeel van de deal zou ook bevrijding van gedetineerden uit Syrische gevangenissen zijn. Volgens de oppositiebeweging Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten omvat de deal veel meer gevangen die in de afgelopen dagen zijn vrijgelaten.

Turkije zou veel invloed kunnen uitoefenen op rebellen die in Syrië vechten tegen het regime van president Bashar al-Assad. De Turkse regering steunt de rebellen die in Syrië vechten en biedt ze onderdak.

Alle berichten over Syrië

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie