Ontvoerde baby als kleuter teruggevonden

Een meisje dat als baby zou zijn ontvoerd, is vier jaar later teruggevonden. Ze leefde op een zigeunerkamp in het Griekse plaatsje Farsala, ongeveer 200 kilometer ten noordwesten van Athene.

De kleuter viel op tussen de zigeuners door haar blanke huid, blonde haar en groene ogen. Haar 'vader' (39) en 'moeder' (40) zijn opgepakt. Dat meldde de Griekse politie vrijdag.

Het meisje werd woensdag ontdekt tijdens een routinecontrole van het kamp. Agenten spraken haar 'ouders' aan op de uiterlijke verschillen. Die probeerden het uit te leggen, maar raakten verstrikt in hun verhaal.

Uit dna-onderzoek bleek dat het meisje onmogelijk hun kind kon zijn.

Niet gevonden

Het meisje is hoogstwaarschijnlijk in 2009 weggehaald bij haar biologische ouders. Die zijn nog niet gevonden. Daarom hebben de Griekse autoriteiten vrijdag foto's van het kind verspreid. Voorlopig is het meisje opgevangen door hulpverleners.

Volgens de politie heeft de vrouw twee verschillende identiteitskaarten. Haar ene identiteit heeft vijf dochters en een zoon, haar andere identiteit is moeder van vier meisjes.

In de vijf maanden van juni tot november 1993 zou ze drie kinderen hebben gekregen, en van oktober 1994 tot februari 1995 nog eens drie kinderen.

Tip de redactie