Keniaanse autoriteiten hebben de lichamen van twee vermoedelijke daders van de bloedige aanslag op het Westgate-winkelcentrum in Nairobi gevonden.

Dat meldt de BBC.

De verkoolde lichamen werden ruim drie weken na het beëindigen van de aanval onder het puin van het deels ingestorte winkelcentrum vandaan gehaald.

Een Keniaans regeringslid zei dat het 'hoogstwaarschijnlijk' om de lichamen van daders gaat. Bij de lijken werden vier AK-47 machinegeweren, elf magazijnen en een raketwerper gevonden. Forensisch experts onderzoeken de lichamen om met zekerheid te kunnen zeggen om wie het gaat. Behalve de twee vermoedelijke schutters is ook het lichaam van een Keniase militair gevonden.

Aanval

Bij de op 21 september begonnen aanval op Westgate door strijders van de Somalische terreurbeweging al-Shabaab (de Jeugd) kwamen ruim 67 mensen om het leven. Het is nog altijd niet bekend hoeveel aanvallers er precies waren.

Het BBC-programma Newsnight meldde donderdagavond dat een van de verdachten een 23-jarige Noor is, die in Somalië is geboren. Zijn familie vluchtte in de jaren 90 naar Noorwegen, maar hijzelf ging in 2009 terug naar Somalië en zou zich daar bij al-Shabaab hebben aangesloten.

Recent opgedoken beelden van de aanslag op winkelcentrum Westgate,donderdag uitgezonden door de Keniaanse televisie en CNN (Let op: Mogelijk schokkend):

Alles over de aanslag in Nairobi in ons dossier