In Syrië ontvoerde Canadees na acht maanden vrij

Een in Syrië ontvoerde Canadees die verbonden was aan de waarnemersmacht van de Verenigde Naties in de Hoogten van Golan is donderdag vrij.

Volgens een VN-woordvoerder in New York is Carl Campeau weer bij de VN en lijkt hij in goede gezondheid te verkeren. Ook de Canadese regering is blij dat hij weer vrij is.

Carl Campeau verklaarde tegen het Syrische staatspersbureau SANA dat hij kans zag te vluchten toen zijn bewakers waren vergeten zijn kamer op slot te doen. De autoriteiten hadden er volgens onderminister van buitenlandse zaken Faisal Mekdad 'al het mogelijke' aan gedaan om hem te bevrijden.

Campeau noemde zijn ontvoering 'een nachtmerrie', zei SANA. Onder zijn ontvoerders waren Irakezen, Saudiërs, Jordaniërs en Tsjetsjenen, vervolgde het persbureau.

Campeau werkte als juridisch adviseur voor de UNDOF-missie toen hij in februari werd ontvoerd. UNDOF werd in mei 1974 opgericht om na de oorlog van oktober 1973 toe te zien op de scheiding van Israëlische en Syrische strijdkrachten in de Golan. De missie telt ruim duizend militairen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie