'44 doden bij vliegtuigcrash in Laos'

Bij een vliegtuigcrash in het Zuidoost-Aziatische Laos zijn woensdag alle 44 inzittenden van het toestel om het leven gekomen.

Dat heeft het Thaise ministerie van Buitenlandse zaken bekendgemaakt, zo meldt AP.

Een binnenlandse vlucht van Lao airlines tussen de hoofdstad Vientiane naar de stad Pakse in het zuiden van het land, stortte om 16.00 uur lokale tijd in de Mekong-rivier. 

Volgens een woordvoerder van het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken (een buurland van Loas, red.) verloren 39 passagiers en vijf bemanningsleden het leven.

De meeste inzittenden waren Laotianen, maar er waren ook zeven Franse passagiers, vijf Thailanders, vijf Australiërs, drie Koreanen, twee Vietnamezen, twee Canadezen, een Amerikaan en een Taiwanees aan boord.

Tempel

Volgens een inwoner van Pakse worden de lijken verzameld in een Chinese tempel bij zijn huis. ''Er liggen al veel lichamen en er worden nog steeds lichamen binnengebracht, sommige nog met een infuus in hun arm." Hij bestempelt het rampgebied als ''een complete chaos''. Honderden mensen staan rondom het toestel dat half in het water ligt. Veel van hen zijn ramptoeristen, anderen proberen hun geliefden terug te vinden.

De overheid in Laos en de vliegtuigmaatschappij konden het ongeval niet bevestigen.

Lees meer over:
Tip de redactie