'Lichaam Priebke naar Duitsland'

Het lichaam van de vrijdag overleden Duitse oorlogsmisdadiger Erich Priebke is woensdag overgebracht naar een militair vliegveld bij Rome. 

Volgens het stadsbestuur van Rome is er overleg gevoerd met de Duitse regering om het lichaam naar Duitsland over te brengen.

Priebke overleed vorige week vrijdag op 100-jarige leeftijd. Een uitvaartplechtigheid in het plaatsje Albano Laziale die voor dinsdag gepland stond werd op het laatste moment afgeblazen.

Giuseppe Pecoraro van het provinciebestuur van Rome zei te hopen dat er woensdag eindelijk een oplossing kan worden gevonden voor de kwestie.

"We hebben contact gelegd met Duitsland. Het is echter niet aan mij om te beslissen over een crematie of een plek waar het lichaam begraven kan worden. We werken er hard aan om een geschikte oplossing te vinden", aldus Pecoraro.

Sinds de voormalige kapitein van de SS vrijdag overleed zocht zijn advocaat dagenlang vruchteloos naar een kerk die zijn uitvaart wilde verzorgen. Het Romeinse stadsbestuur, het aartsbisdom Rome, Priebkes tweede vaderland Argentinië en zijn Brandenburgse geboorteplaats gaven allemaal nul op het rekest.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie