De man die wordt gezocht in verband met de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann werd door getuigen gezien toen hij "een blond kind naar het strand droeg". 

Dat heeft een gezin verklaard tegen over de politie, meldt de BBC.

Madeleine McCann was drie jaar oud toen ze op 3 mei 2007 verdween in het Portugese Praia da Luz. De Britse politie heeft zondagnacht twee compositietekeningen getoond van een man die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de zaak.

Volgens de ooggetuigen liep een blanke man van tussen de twintig en veertig jaar oud weg bij het vakantieappartement van de familie McCann, met in zijn handen een blond kind van drie of vier jaar oud, dat mogelijk een pyjama droeg.

Volgens hoofdonderzoeker van de politie Andy Redwood huilde het kind dat de gezochte man met zich meedroeg niet. Ook leek ze niet in paniek te zijn. 

Het BBC-programma Crimewatch, het Britse equivalent van Opsporing Verzocht, toont de compositietekeningen maandagavond opnieuw en laat dan ook een bijna 25 minuten durende reconstructie van Maddie's verdwijning zien.

Tijdstip

Redwood zegt dat dit de man kan zijn die McCann heeft meegenomen, maar dat een onschuldige verklaring ook mogelijk is. Hij stelt na een reconstructie meer waarde te hechten aan de waarneming van de ooggetuigen, omdat de man is gezien rondom het tijdstip waarop McCann vermoedelijk werd ontvoerd.

De ouders van McCann lieten hun dochter Madeleine samen met haar broertje en zusje achter in het appartement, toen ze met vrienden gingen dineren in een nabijgelegen restaurant. Om 9.00 uur 's avonds waren de drie kinderen nog in het appartement. Een uur later was Madeleine verdwenen.