Meer onderzoek naar misbruik Savile

Het onderzoek naar misbruik van patiënten in Britse ziekenhuizen door de voormalige BBC-presentator Jimmy Savile wordt verbreed.

In 13 ziekenhuizen werd al onderzocht of de presentator van onder meer Top Of The Pops zich aan patiënten had vergrepen, maar volgens de Britse minister van Volksgezondheid Jeremy Hunt worden nu ook andere ziekenhuizen onder de loep genomen.

De vroegere dj heeft naar wordt aangenomen honderden slachtoffers gemaakt, onder meer onder minderjarige meisjes die zijn shows bezochten. Hij stierf in 2011 op 84-jarige leeftijd, een jaar voordat de beschuldigingen aan zijn adres openbaar werden.

Savile had een slaapkamer in een ziekenhuis in Aylesbury (Buckinghamshire), een kantoor en woonruimte in een psychiatrisch ziekenhuis in Londen en kwam geregeld in een ziekenhuis in Leeds.

''Het is van cruciaal belang dat het uiteindelijke onderzoek gedegen en compleet is en een weerspiegeling geeft van al het bewijs over het patroon van Jimmy Savile's misbruik'', schreef de minister maandag aan het Lagerhuis.

Volgens de BBC komt het totale aantal slachtoffers mogelijk uit boven de 500.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie