Ruim duizend immigranten opgepakt in Moskou

De Russische politie heeft maandag minstens 1.200 immigranten voor korte tijd opgepakt in een wijk in Moskou waar zondag rellen plaatsvonden. 

Ongeveer 1.200 buitenlandse inwoners en werknemers in het zuidelijke district Birioeliovo moesten mee naar het politiebureau om hun verblijfspapieren te laten zien.

''Tijdens een preventieve inval bij een groentewinkel in Birioeliovo zijn ongeveer 1.200 mensen meegenomen naar het politieterrein om hen te controleren op betrokkenheid bij criminele activiteiten", zo verklaarde een politiewoordvoerder aan het Russische persbureau Ria Novosti.

Ook werden wapens en een grote hoeveelheid contant geld in beslag genomen, schrijven Russische media. In dezelfde wijk werden zondag ongeveer 380 demonstranten opgepakt, die actie voerden omdat ze een migrant uit de Kaukasus verdachten van moord op een Russische jongeman.

Bestorming

Het protest verliep zondag in eerste instantie vreedzaam, totdat een groep jonge mannen ramen in een winkelcentrum vernielde. Daar bestormden ze ook een groentewinkel waar veel migranten uit de Kaukasus en Centraal-Azië in dienst zijn en die maandag het middelpunt van de razzia zou worden. Ook werden racistische leuzen geroepen en werd de politie met flessen bekogeld.

In Rusland is er steeds meer geweld tussen de Slavische meerderheid en mensen die hun wortels hebben in het overwegend islamitische noorden van de Kaukasus, het zuiden van de Kaukasus en Centraal-Azië.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie