Het dodental van de autobomaanslag in het Pakistaanse Peshawar is gestegen tot veertig. Het aantal gewonden is opgelopen tot negentig. Dit heeft een ziekenhuiswoordvoerder maandag gezegd.

De bomauto ontplofte zondag op klaarlichte dag in een drukke bazaar, vlak bij een politiebureau en een moskee. De moskee en nabijgelegen winkels liepen schade op en auto's brandden volledig uit.

Volgens een overlevende zijn onder de doden veertien leden van een enkele familie. Zij waren in een open vrachtauto vanuit hun dorp naar Peshawar gekomen om er mensen uit te nodigen voor een bruiloftsfeest.

Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, is vaker het toneel van dodelijke aanslagen. De autoriteiten gaan ervan uit dat het geweld het werk is van Pakistaanse Taliban of aan de moslimextremistische organisatie verwante groeperingen.

Zij willen de Pakistaanse regering ten val brengen en een streng-islamistisch staatsbestel invoeren.

Vorige week was een kerk in Peshawar het doelwit van een zelfmoordaanslag. Toen vielen er 85 doden. Vrijdag nog kwamen negentien mensen om het leven toen in een buitenwijk van Peshawar een bus met overheidspersoneel werd opgeblazen.

Bekijk beelden van de aanslag: