Islamitische schutters hebben zondag vermoedelijk vijftig studenten doodschoten op een school in het noordoosten van Nigeria.

Dat meldt persbureau AP zondag.

De schutters hebben de slapende studenten op de campus doodgeschoten. Vervolgens gingen ze ook naar klaslokalen om te schieten en brand te stichten. Zo'n duizend studenten zijn op de vlucht geslagen.

Het precieze dodental is nog niet bekend. Autoriteiten zijn nog bezig met het tellen van lichamen. AP spreekt van 'zeker vijftig doden', persbureau ANP heeft het over veertig. Een woordvoerder van de school heeft lokale media laten weten dat er nog meer doden zijn gevonden in de slaapzalen, klaslokalen en bosjes rondom de school.

Boko Haram

Waarschijnlijk zit de islamitische groepering Boko Haram achter de aanval. Boko Haram, dat 'westers onderwijs is zondig' betekent, wil van Nigeria een islamitische staat maken.

De organisatie heeft de verantwoordelijkheid voor verscheidene bloedige aanslagen opgeëist. In juni kwamen zeker 21 scholieren en studenten om op twee scholen in dezelfde regio als het landbouwcollege. In juli overleden 42 mensen, voornamelijk studenten, bij een aanval op een campus.

Noodtoestand

Het Nigeriaanse leger kondigde in mei de noodtoestand af in het noordoosten van het land en verklaarde de opstandelingen van Boko Haram daar de oorlog. De moslimrebellen hebben al honderden burgers vermoord in hun strijd om een streng-islamitische staat te vestigen.