Het dodental van een ingestort appartementencomplex in de Indiase stad Mumbai is opgelopen naar zeker vijftig.

Ruim dertig mensen zijn onder het puin vandaan gehaald, bericht de BBC zaterdag. Enkelen van hen zijn gewond.

Het vier verdiepingen tellende gebouw stortte vrijdagochtend vroeg in, toen de meeste bewoners nog lagen te slapen. Ruim tien mensen worden nog vermist.

De politie heeft een man gearresteerd die een deel van de kelder huurde en daar iets had verbouwd. Dit zou de constructie van het gebouw verzwakt kunnen hebben.

Het gebouw was circa 35 jaar oud en bood onderdak aan ongeveer 22 families die bij één bedrijf werkten. Het gebouw verkeerde in zeer slechte staat en moest worden hersteld. Lokale autoriteiten vroegen de bewoners eerder dit jaar het gebouw leeg te halen.

Bekijk beelden:

Schadevergoeding

De lokale autoriteiten hebben nabestaanden een schadevergoeding aangeboden. Ook beloven ze dat eventuele schuldigen worden vervolgd. In april stortte een gebouw in Thane in, vlak bij Mumbai. Daardoor kwamen 72 mensen om het leven.

Tussen 2008 en 2010 stortten zo'n honderd gebouwen in de stad in. De bouwsector in India kampt met problemen als het gebrek aan het zich houden aan de veiligheidsvoorschriften, het gebruik van slechte bouwmaterialen en het maken van gebrekkige bouwconstructies.