De Chinese politie heeft 92 kinderen en twee vrouwen gered die waren ontvoerd door een bende. Zeker 300 verdachten zijn opgepakt, melden staatsmedia zaterdag. De kinderen en vrouwen zouden worden verhandeld.

Na een onderzoek van een half jaar, ging de politie over tot actie in 11 provincies tegelijk, zei de minister van Openbare Veiligheid.

Door een voorkeur voor jongens, vooral op het platteland, en het strikte één-kind-beleid worden meer jongens geboren, en meer kinderen en vrouwen verhandeld. Veel vrouwen die zwanger zijn van een meisje plegen abortus.

Sommige gezinnen kopen vrouwen of kinderen om in te zetten in het huishouden of als arbeidskracht. Ook worden ze verkocht aan mannen die door het gebrek aan vrouwen zelf geen vrouw kunnen vinden.

Vorig jaar

Vorig jaar werden er 24.000 gekidnapte vrouwen en kinderen bevrijd. Sommigen waren ter adoptie aangeboden, anderen waren in de prostitutie te werk gesteld. Critici wijten deze wantoestanden niet alleen aan het één-kind-beleid, maar ook aan lakse naleving van de abortuswetgeving.

Bekijk beelden: