De twee mannen die worden verdacht van de moord op de Britse soldaat Lee Rigby, hebben vrijdag voor de rechter verklaard dat ze niet schuldig zijn.

Direct na de bloedige moord midden in een drukke Londense straat legden de twee (22 en 28 jaar) nog een bekentenis af, maar voor de rechtbank ontkenden de twee tot de islam bekeerde Britten van Nigeriaanse afkomst de aanklacht.

De twee worden verdacht van de moord op de Afghanistanveteraan, van samenzwering tot moord op een agent en poging tot moord op een agent. Hun rechtszaak begint op 18 november.

Rigby (25 jaar) stierf op 22 mei een gruwelijke dood, toen twee Britten van Nigeriaanse komaf die zich tot de islam hadden bekeerd hem aanvielen met machetes.

Kazerne

De moordpartij vond plaats op enkele honderden meters afstand van de militaire Woolwich-kazerne. Het slachtoffer zou een t-shirt dragen met de opdruk Help for Heroes, de naam van een militaire liefdadigheidsinstelling.

Een van de vermeende terroristen zou tegen een 48-jarige vrouw die hem na de aanval op straat confronteerde, hebben gezegd dat ze boos waren om de aanwezigheid van Britse militairen in Afghanistan.