Een vermeende leider van een groep moslimextremisten is opgepakt in België. Ismail Abdellatif Al Lal (''Stifo''), werd in Spanje gezocht omdat hij en zijn organisatie banden zouden hebben met het internationale terreurnetwerk van al-Qaeda.

Dat melden Vlaamse media donderdagmiddag.

De politie arresteerde de man in Vilvoorde. Vanuit deze gemeente bij Brussel vertrokken al ruim 20 geradicaliseerde moslims richting Syrië om daar mee te doen aan de burgeroorlog. Er zouden nog zeker 50 jongeren klaarstaan om te vertrekken.

De organisatie van de opgepakte Al Lal opereerde vanuit het Spaanse gebied Ceuta, dat grenst aan Marokko. De politie kon in Ceuta onlangs zijn beweging oprollen. De organisatie ronselde Spaanse en Marokkaanse strijders voor Syrië. Enkelen van hen zijn daar om het leven gekomen.

Al Lal wordt beschouwd als de leider en de geldschieter van de terreurcel die strijders ronselde. Het Spaanse gerecht had een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Spanje had op 21 juni en 16 september al negen andere leden van de vermeende terreurcel opgepakt.