De Amerikaanse politiedienst FBI heeft woensdag beelden vrijgegeven van de schutter die vorige week een bloedbad aanrichtte op de Amerikaanse marinebasis Navy Yard in Washington. 

Te zien is hoe de man het gebouw binnengaat en met een hagelgeweer door de gangen loopt.

De man, Aaron Alexis, zou psychische problemen hebben gehad. Volgens de FBI dacht hij dat hij onder invloed stond van "elektromagnetische golven''. Op zijn wapen had hij verscheidene teksten aangebracht, waaronder "einde aan de kwelling''.

Er zijn geen aanwijzingen dat het gaat om een wraakactie tegen iemand in het bijzonder. Alexis was een oud-reservist bij de marine.

Toegang

De 34-jarige schoot vorige week maandag 12 mensen dood. Na de schietpartij bleek dat de veteraan tijdens en zelfs al voor zijn diensttijd betrokken was geweest bij schietincidenten. Ook had hij hulp gekregen voor psychische problemen. Desondanks had hij als medewerker van een IT-bedrijf toegang tot defensiecomplexen.

Alexis werd zelf doodgeschoten door agenten tijdens een vuurgevecht in het zogeheten Naval Sea Systems Command-hoofdkwartier.

Naar aanleiding van het bloedbad laat het Pentagon een groot onderzoek uitvoeren naar de veiligheid van defensieterreinen.

Bekijk de beelden: