Forensische onderzoekers zijn aan de slag gegaan in het winkelcentrum Westgate in Nairobi. Ze zullen eerst puin ruimen zodat de lichamen van de doden zo snel mogelijk kunnen worden geborgen. 

Dat heeft Francis Kimemia, secretaris van het Keniaanse kabinet, gezegd op Twitter.

Onderzoekers uit Israël, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië mogen helpen.

In het winkelcentrum hebben terroristen in de afgelopen dagen zeker 67 mensen vermoord, onder wie een Nederlandse vrouw.  

Dodental

Al-Shabaab, de Somalische terreurbeweging die de verantwoordelijkheid voor het bloedbad heeft opgeëist, claimt via een niet geverifieerd twitteraccount dat 137 gijzelaars zijn gedood.

De Keniaanse regeringstroepen zouden volgens het twitteraccount chemische wapens hebben ingezet om de militanten te bestrijden.

''In een daad die getuigt van lafheid hebben de Keniaanse troepen doelbewust projectielen met chemische middelen in het gebouw geschotenOm deze misdaad te verdoezelen, heeft de Keniaanse regering het gebouw gesloopt en daarbij het bewijs en de gijzelaars begraven.'' 

Kenyatta

De Keniaanse president Uhuru Kenyatta stelde dinsdag dat de terroristen waren verslagen. Volgens Kenyatta zijn vijf aanslagplegers gedood en elf verdachten gevangengenomen.

Woensdag klonken opnieuw schoten vanuit het winkelcentrum, maar een woordvoerder van de regering claimt dat Keniaanse veiligheidstroepen eerst schieten voordat ze een nieuwe ruimte binnengaan. ''Er is in 36 uur niet meer geschoten door de terroristen'', aldus de woordvoerder.

Achtergrond al-Shabaab l Alles over de terreuractie in Nairobi