Zeker vier vermeende leden van al-Qaeda in Jemen zijn gedood door een raketaanval die vermoedelijk werd uitgevoerd door een onbemand Amerikaans vliegtuigje (drone).

Dat heeft een regeringsfunctionaris in het Arabische land vrijdag gezegd.

De aanval was volgens de zegsman op een plek in het district Rada'a, waar leden van al-Qaeda bijeenkwamen. Een lokale leider zou daarbij zijn gedood.

Jemen is een bolwerk van al-Qaeda op het Arabische schiereiland. De Verenigde Staten hebben eerder toegegeven dat in Jemen drones worden ingezet.

Afgeluisterd

De regering in Jemen zei onlangs dat een telefoongesprek was afgeluisterd waarin al-Qaeda zei een aanval te zullen uitvoeren die ''het gezicht van de geschiedenis'' zou veranderen.

Deze dreiging heeft er volgens president Abd-Rabbu Mansour Hadi toe geleid dat een aantal landen, waaronder de VS en Nederland, besloot hun ambassades in dit land tijdelijk te sluiten. De ambassades zijn inmiddels weer open.

Aanvallen met drones hebben in Jemen sinds eind juli zeker aan 40 mensen het leven gekost. Het Jemenitisch leger heeft met behulp van de VS radicale moslims verdreven uit hun bolwerken, maar de militanten zijn zich weer aan het hergroeperen om aanvallen uit te voeren op regeringsfunctionarissen en installaties.