Luigi F., verdachte in de moordzaak van de Curaçaose politicus Helmin Wiels, blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris op Curaçao heeft woensdag zijn voorarrest verlengd met 30 dagen. 

Luigi F., verdachte in de moordzaak van de Curaçaose politicus Helmin Wiels, blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris op Curaçao heeft woensdag zijn voorarrest verlengd met 30 dagen. Zijn advocaat had eerder om zijn vrijlating gevraagd.

Inmiddels is duidelijk dat F. op 13 september voor het eerst voor de rechter moet verschijnen. F. werd enkele maanden geleden in Zoetermeer aangehouden in verband met de zaak.

Hij zit sinds die tijd in een zwaarbeveiligde marinekazerne op het eiland. De rechter-commissaris heeft woensdag bepaald dat hij moet worden overgeplaatst naar de gevangenis.

Raul M.

F. wordt verdacht van de moord op Raul M., die door de politie als een van de daders wordt beschouwd van de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels. Die werd op zondagmiddag 5 mei op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten.

In verband met de zaak zit momenteel ook nog een Curaçaose vrouw vast.