Bij een ernstig verkeersongeluk in Servië zijn woensdagochtend vroeg twee Nederlandse kinderen omgekomen. Dat meldde de ANWB Alarmcentrale.

Volgens Servische media waren de kinderen 3 en 10 jaar oud en hadden ze naast de Nederlandse ook de Turkse nationaliteit. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kon nog niet bevestigen dat de overleden kinderen inderdaad Nederlands zijn, maar weet wel dat een Nederlandse man in de auto zat en gewond is geraakt.

Door de aanrijding tussen het Nederlandse voertuig en een auto met Frans kenteken zouden nog acht andere mensen gewond zijn geraakt. Volgens lokale media waren de inzittenden van de Franse auto van Turkse oorsprong. Een 15-jarig meisje dat de Franse nationaliteit heeft, is levensgevaarlijk gewond aan haar hoofd overgebracht naar Belgrado. Van de andere gewonden is de nationaliteit onbekend.

De aanrijding tussen de twee auto’s vond vroeg in de morgen plaats op de snelweg van Belgrado naar het zuiden. Elk jaar gaan honderdduizenden Turken uit West-Europa voor vakantie naar Turkije.