De feministische actiegroep Femen beschuldigt de Oekraïense politie ervan dat die tijdens een inval in het hoofdkantoor in Kiev explosieven en een vuurwapen heeft geplaatst. 

Op die manier zou de politie de groep in diskrediet hebben willen brengen. Volgens de feministen vond de inval plaats nadat de politie een anoniem telefoontje had gekregen over mogelijke wapens die in het hoofdkantoor opgeslagen waren. Op een filmpje is te zien hoe de politie te werk is gegaan. 

"Ze vertelden ons dat ze een bommelding hadden gekregen", vertelt Anna Gutsol aan persbureau Reuters. "We moesten voor een paar minuten ons pand verlaten en toen we terugkwamen, hadden ze opeens die wapens gevonden."

De politie van Kiev meldt juist dat zij een groep explosievenexperts na een anoniem telefoontje naar het hoofdkantoor van Femen heeft gestuurd. Daar zouden zij een pistool en een granaat uit de Tweede Wereldoorlog hebben gevonden.

Aanslag

Na de inval werd het hoofdkwartier afgesloten en werden een aantal Femen-vrouwen meegenomen om verhoord te worden. Verwacht wordt dat de vrouwen binnenkort aangeklaagd worden voor het in huis hebben van wapens en het voorbereiden van een mogelijke aanslag. 

De vrouwen van Femen zijn bekend omdat zij met blote borsten demonstreren voor de rechten van vrouwen en tegen seksisme.

De groep ageerde bijvoorbeeld vorige maand tijdens het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan Oekraïne tegen de veroordeling van twee leden van de Russische vrouwenpunkband Pussy Riot.