Een student uit Loon op Zand zit sinds het begin van deze maand vast in Vietnam nadat hij met een gehuurde motorscooter betrokken was geraakt bij een fataal ongeluk. 

De 20-jarige Tim Valk wordt ervan beschuldigd dat hij het ongeluk heeft veroorzaakt terwijl hij zonder rijbewijs reed. Zijn oom heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Het voorarrest van de jongeman is snel na zijn aanhouding met 2 maanden verlengd. Zijn familie vreest dat het voorarrest kan oplopen tot 16 maanden.

Familie en vrienden zijn een inzamelingsactie begonnen, omdat smartengeld voor de nabestaanden van het slachtoffer de procesduur kan verkorten en tot een lage straf kan leiden.

Volgens zijn oom gaat het "naar omstandigheden" goed met zijn neefje. "Via het consulaat weten we dat hij goed contact heeft met zijn medegevangenen en de bewakers. Tim vertelde dat hij zich erg verveelt en zich graag in de gevangenis nuttig wil maken. Hij is niet gebroken", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Ongeluk

Tim Valk was samen met een vriend op vakantie in Vietnam. Het ongeluk gebeurde begin augustus op het tropische eiland Phu Quoc aan de zuidwestkust van Vietnam. 

De jonge student werd geschampt door een spookrijdende motorrijder waardoor hij de macht over het stuur verloor en inreed op een aantal voetgangers. Een 51-jarige voetganger overleed twee dagen na de aanrijding. De jonge Nederlander raakt zelf gewond aan hand, arm en hoofd.