De explosie op een Indiase onderzeeboot heeft bemanningsleden het leven gekost. Dat heeft minister A.K. Anthony van Defensie woensdag bij het parlementsgebouw in New Delhi gezegd. 

Hij sprak zijn deelneming uit met de slachtoffers, zonder dat hij een aantal noemde.

Een woordvoerder van de marine zei eerder er ongeveer 18 personen aan boord van de INS Sindhurakshak waren, toen de explosie zich woensdagochtend voordeed.

Het schip lag voor anker in een marinebasis in Mumbai. Na de ontploffing brak brand uit. Verscheidene bemanningsleden wisten volgens Indiase media tijdig van de onderzeeboot af te springen. Een aantal gewonden is volgens de Times of India afgevoerd naar een ziekenhuis.

De explosie in de diesel-elektrische onderzeeboot is vermoedelijk een ongeluk, zei de marinewoordvoerder. Het vaartuig zou vorig jaar nog zijn opgeknapt in Rusland, maar liep door de ontploffing zware schade op. De INS Sindhurakshak zou daardoor half onder water liggen, meldden verscheidene media.

De marine- en burgerbrandweer zijn na de ontploffing uitgerukt om de brand te blussen. De brandweerlieden wisten volgens de zender NDTV te voorkomen dat het vuur oversloeg naar nabijgelegen vaartuigen.

Bekijk beelden van de onderzeëer: