België zet extra agenten in vanwege de verhoogde terreurdreiging waar de Verenigde Staten vrijdagavond voor waarschuwden. 

Dat heeft een woordvoerder van het crisiscentrum van het ministerie van Binnenlandse Zaken zondag gemeld.

De extra agenten zouden volgens Belgische media worden ingezet op bepaalde stations en Brussels Airport, maar de woordvoerder wilde niet in detail treden.

Het algehele dreigingsniveau in België blijft op code twee staan, maar voor sommige plekken kan er een verhoogde code gelden. De politiediensten zijn zaterdagavond op de hoogte gebracht.

Nederland

Nederland heeft geen concrete informatie dat er een dreiging in onze richting is, meldde een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Over eventuele maatregelen deed hij geen uitspraken. Wel wordt de situatie in contact met de Belgen ''scherp in de gaten gehouden''.

Het dreigingsniveau in Nederland blijft staan op substantieel. Dat is het een na hoogste dreinigingsniveau op een schaal van vier. Het houdt in dat de kans op een aanslag in Nederland reëel kan zijn, dat er in vergelijkbare landen aanslagen plaatsvinden en/of dat er op aanzienlijke schaal radicalisering en rekrutering plaatsvindt.

De VS waarschuwden de burgers voor terroristische aanslagen, vooral in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Al-Qaeda en bondgenoten zouden terreuraanslagen plannen, mogelijk deze hele maand. De Amerikanen besloten daarom een reeks ambassades in de regio te sluiten. Ook de Nederlandse ambassade in Jemen ging uit voorzorg dicht.