Voormalig directeur Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds treedt als adviseur toe tot de regering van Servië. 

Dat meldde de doorgaans goed ingelichte krant Danas in Belgrado dinsdag op basis van informatie van bronnen binnen de regering.

Op een besloten bijeenkomst van het hoofdbestuur van de regeringspartij SNS was eind vorige week al bekend geworden dat een buitenlander een belangrijke post binnen de Servische regering zou krijgen. Vicepremier Aleksandar Vucic had bij die gelegenheid beloofd dat de naam van die buitenlander als een bom zou inslaan.

Aanvankelijk ging zelfs het gerucht dat de door seksschandalen achtervolgde Strauss-Kahn in Servië minister van Financiën zou worden.

Directeur

Dominique Stauss Kahn, in Frankrijk kortweg DSK genoemd, was in het verleden onder meer minister van Financiën en directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De wereldwijd geroemde financiële specialist raakte 2 jaar geleden in problemen door een affaire met een kamermeisje in een New Yorks hotel dat hem onder meer beschuldigde van aanranding.

Afgetreden

Uiteindelijk trok het Amerikaanse Openbaar Ministerie de beschuldigingen in maar DSK was intussen afgetreden als IMF-directeur. Vorige week werd bekend dat hij zich nu in Frankrijk voor de rechter moet verantwoorden, omdat hij bij seksfeestjes zou zijn opgetreden als pooier.