In de Amerikaanse staat Florida zijn maandagavond (lokale tijd) opslagtanks met propaangas ontploft.

Dat meldt CNN. 

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Op een video van de nieuwszender zijn meerdere explosies te zien met als gevolg een enorme vuurzee. Er werd in eerste instantie een evacuatiezone ingesteld van 1,6 kilometer rondom het opslagterrein van Blue Rhino in Tavares, Florida. Later is dit teruggebracht tot 800 meter. Er zouden binnen deze zone geen mensen wonen.

Een woordvoerder van de stad Tavares liet eerder aan The Orlando Sentinel weten dat er vijftien werknemers werden vermist. Inmiddels zijn alle werknemers terecht, zo meldt persbureau AP. Zeven werknemers zijn naar het ziekenhuis overgebracht en twee waren zelf in staat naar het ziekenhuis te rijden. Er waren maandagavond 26 werknemers begonnen aan hun nachtdienst. 

Bekijk beelden van de ontploffingen:

Ontploffingen

De explosies begonnen om 23.00 uur. De ontploffingen duurden meer dan een half uur. Om 00.30 uur begon het opnieuw. Volgens de brandweer is de brand inmiddels onder controle, maar was dit lange tijd lastig omdat er steeds weer vaten explodeerden naar mate de brand groter werd.

Er wordt rekening mee gehouden dat de brand nog over kan slaan naar andere delen van de fabriek. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de explosies is. 

Locatie Blue Rhino in Tavares, Florida:


Grotere kaart weergeven