Straf voor BBC-presentator Hall verdubbeld

De voormalige BBC-presentator Stuart Hall (83) heeft in hoger beroep een twee keer zo hoge straf opgelegd gekregen voor seksueel misbruik.

In juni legde een rechter hem 15 maanden cel op, maar een Brits hof heeft daar vrijdag 30 maanden van gemaakt, meldt de BBC.

Hall heeft bekend 14 meisjes tussen 9 en 17 jaar oud seksueel te hebben misbruikt in de periode 1967-1985. De rechter bij het hof zei dat de eerdere straf zeer mild was gezien de impact die zijn daden hebben gehad op zijn slachtoffers.

Leugens

Hem werd ook aangerekend dat hij er decennialang mee weggekomen is en dat meer dan de helft van zijn leven een grote leugen was. Hall gebruikte zijn status als beroemdheid om de meisjes uit te nodigen en vertrouwen te wekken.

Hall volgde de uitspraak via een videolink vanuit de gevangenis. Hij hield zijn hoofd gebogen en gaf geen reactie toen hij het vonnis aanhoorde. De presentator was tot kort voor zijn arrestatie in december regelmatig op de BBC-radio te horen, voornamelijk als sportverslaggever.

Jimmy Savile

De Britse omroep kreeg met meerdere schandalen te maken. De inmiddels overleden BBC-ster Jimmy Savile (1926-2011) bleek honderden meisjes te hebben misbruikt.

Dat kwam pas aan het licht na zijn dood.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie