Strauss-Kahn aangeklaagd om prostitutie

Dominique Strauss-Kahn zal zich voor de rechter moeten verantwoorden omdat hij samen met anderen is opgetreden als pooier.

Dit hebben de onderzoeksrechters in de zaak tegen de voormalige IMF-topman vrijdag besloten, aldus Franse media.

De aanklacht heeft betrekking op seksfeestjes in het Hotel Carlton in het centrum van Lille, de hoofdstad van Frans-Vlaanderen.

Strauss-Kahn heeft altijd volgehouden dat hij niet wist dat de vrouwen op de seksfeestjes prostituees waren. Hij dacht naar eigen zeggen dat ze vriendinnen waren van de andere mannen die aan de seksfeestjes meededen.

Naast DSK worden 12 andere personen aangeklaagd wegens souteneurschap, aldus de krant Libération op zijn website. Het Openbaar Ministerie had de onderzoeksrechters in juni gevraagd de zaak te seponeren. Het is nog niet bekend of het OM in hoger beroep gaat.

Kamermeisje

De Carlton-affaire is het tweede seksschandaal waarin DSK verzeild raakt. Hij kwam eerder in opspraak wegens aanranding van een kamermeisje in New York.

Die zaak kostte hem zijn topbaan bij het Internationaal Monetair Fonds, zijn goede vooruitzichten op de socialistische presidentskandidatuur in Frankrijk en zijn huwelijk met Anne Sinclair.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie