Juwelendief van Pink Panther-bende ontsnapt

Twee gedetineerden zijn donderdagavond ontsnapt uit een Zwitserse gevangenis. Een van hen is lid van de beruchte bende van juwelendieven Pink Panther. Dat meldden Zwiterse media vrijdag.

De twee ontsnapten met hulp van buitenaf uit de gevangenis in Orbe, niet ver van Lausanne. Twee handlangers gebruikten een busje en ladders om de gevangenen te bevrijden.

Daarbij werd ook geschoten, maar niemand raakte gewond. De politie heeft een zoektocht op touw gezet en de Franse autoriteiten gewaarschuwd, omdat Lausanne bij de Franse grens ligt.

Pink Panter

De Pink Panther-voortvluchtige is een 34-jarige Bosniƫr. Hij was veroordeeld tot bijna 7 jaar cel. De ander is een 52-jarige Zwitserse ontvoerder. Hij zou in 1992 eveneens uit de gevangenis van Orbe zijn ontsnapt.

In mei van dit jaar ontsnapte ook al een lid van Pink Panther, uit een andere gevangenis in de buurt van Lausanne.

De internationale bende juwelenrovers wordt verdacht van meer dan 100 overvallen op juweliers in tientallen landen. Ze zouden voor honderden miljoenen euro's aan juwelen buit hebben gemaakt. De groep is vernoemd naar de serie films The Pink Panther met Peter Sellers in de hoofdrol als inspecteur Jacques Clouseau.

Lees meer over:
Tip de redactie