Ex-Congreslid Weiner geeft nieuwe sexchats toe

Het voormalige Amerikaanse Congreslid Anthony Weiner heeft dinsdag toegegeven dat hij meer seksueel getinte foto's en berichten heeft gestuurd aan een vrouw

Het bestaan ervan werd maandag onthuld door de roddelwebsite The Dirty.

De niet bij naam genoemde vrouw verklaarde dat haar online-verhouding met Weiner zes maanden heeft geduurd, tot vorige zomer.

Dat was dus nadat Weiner in juni 2011 als Congreslid was afgetreden nadat hij had toegegeven dat hij met minstens zes vrouwen sexchats had gevoerd. Hij stuurde een van hen onder meer een foto van zijn erectie in een onderbroek.

In zijn verklaring van dinsdag zegt Weiner dat zijn gedrag heeft geleid tot 'uitdagingen in ons huwelijk die zich uitstrekten voorbij mijn aftreden'.

Burgemeester

Weiner is nu kandidaat voor het burgemeesterschap van New York City. Zijn vrouw Huma Abedin, lang een adviseur van Hillary Clinton, vervulde een grote en groeiende rol in zijn campagne. Twee weken geleden liep zij hand-in-hand met Weiner door Harlem om met kiezers te praten.

"Dit gedrag heb ik achter mij gelaten", liet Weiner dinsdag weten. "Ik heb Huma mijn verontschuldigingen aangeboden en ik ben dankbaar dat zij zich met mij door deze kwesties heeft geworsteld en voor haar vergevingsgezindheid."

Toen hij zijn kandidatuur twee maanden geleden bekendmaakte, zei Weiner al dat er 'waarschijnlijk meer berichten en foto's naar buiten zullen komen'. Ondanks zijn escapades staat Weiner in de meeste kiezerspeilingen hoog genoteerd.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie