Prins William en zijn vrouw Kate hebben het St Mary's Hospital in Londen dinsdagavond omstreeks 19.00 uur lokale tijd met hun pasgeboren zoon verlaten. 

Voor de deur van het Londense ziekenhuis werd de baby, van wie de naam nog niet bekend is gemaakt, voor het eerst getoond aan pers en publiek. 

William liet tevens lachend weten dat zijn zoon ''goede longen'' heeft. Kate stond glimlachend naast hem. De baby was gewikkeld in een witte deken.

Clarence House maakte bekend dat Kate, William en de baby later op de avond naar Kensington Palace gaan. 

De hertogin van Cambridge werd maandagochtend overgebracht naar het St Mary's Hospital, waar zij om 16.24 uur (plaatselijke tijd) beviel van een gezonde zoon. De baby weegt iets minder dan vier kilogram en maakt het goed.

Bekijk de beelden:

Charles

Prins Charles en zijn vrouw Camilla brachten eerder op de dag een bezoek aan de pasgeboren baby van prins William en zijn vrouw Kate. Ze kwamen rond 17.30 uur lokale tijd aan bij het St Mary's Hospital in Londen.

De twee lieten maandagavond al weten dolblij te zijn met de geboorte van het kind. "We zijn in de wolken vanwege de geboorte van hun zoontje."

Eerste

Het zoontje van prins William en Kate is voor de 64-jarige troonopvolger zijn eerste kleinkind. Camilla heeft al kleinkinderen van haar kinderen uit haar eerste huwelijk.

Eerder op de dag kwamen de ouders van Kate al kennismaken met het prinsje. Carole en Michael Middleton bezochten Kate, William en hun zoontje in het ziekenhuis. Carole Middleton zei na haar vertrek uit het ziekenhuis dat de baby ''bijzonder mooi'' is.