Kate Middleton dinsdagavond naar huis

Kate wordt dinsdagavond ontslagen uit St Mary's Hospital in Londen. De Britse hertogin, haar man William en hun kersverse zoon gaan naar Kensington Palace. 

Dat heeft Kensington Palace, waar prins William en zijn vrouw Kate wonen, bekendgemaakt. Een tijdstip is niet bekendgemaakt.

Bij het vertrek zal de baby voor het eerst te zien zijn voor de buitenwereld. Het jongetje werd maandag geboren in het Saint Mary's Hospital in Londen.

Het paar heeft eerder op de dag het personeel van het St. Mary's ziekenhuis in de Britse hoofdstad bedankt voor de ''fantastische'' zorg, zo meldt de BBC.

Bij de ingang van de speciale Lindo-vleugel van het ziekenhuis staan al de hele dag drommen mensen te wachten op een glimp van de nieuwgeborene.

Volgens een verklaring van Kensington Palace, het paleis van William en Kate, maken moeder, zoon en vader ''het deze morgen goed''.

Inmiddels hebben de kersverse ouders de eerste visite gehad. Zo kwamen de ouders van hertogin Kate, Carole en Michael Middleton, langs in het ziekenhuis. De andere grootouders prins Charles en zijn vrouw Camilla brengen momenteel een tweedaags bezoek aan Yorkshire. Camilla zei dat het een schitterend en hartverwarmend moment is voor het land. Ze toonden zich opgetogen over de geboorte.

Saluutschoten

Het eerste kind van de Britse prins William en zijn vrouw Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, wordt met tal van schoten begroet in Londen. Het ministerie van Defensie heeft bevestigd dat in het Green Park naast Buckingham Palace om 15.00 uur onze tijd 41 saluutschoten worden afgevuurd.

Bij het beroemde fortencomplex aan de rivier de Theems, de Tower of Londen, klinken dan 62 schoten. De saluutschoten zijn overigens niet speciaal voor dit kind, maar zijn een traditie bij de geboorte van elk kind uit het koningshuis.

Wisseling wacht

De traditionele wisseling van de wacht voor de deur van Buckingham Palace in Londen kreeg een (extra) feestelijk tintje door de geboorte van de zoon van prins William en zijn echtgenote Kate.

Na de wisseling speelde het muziekkorps van het regiment het lied Congratulations (Gefeliciteerd) waarmee Cliff Richard ooit tweede werd op het Eurovisie Songfestival.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie