Ruim kwart miljoen op de vlucht in Darfur

Het opgelaaide geweld in de westelijke regio Darfur in Soedan heeft sinds begin dit jaar meer dan 250.000 mensen op de vlucht gejaagd.

Dat blijkt uit cijfers van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP), dat daar dinsdag zijn bezorgdheid over heeft uitgesproken.

Volgens het WFP kan de voedselvoorziening in de regio, die toch al kwetsbaar is en door de VN wordt ondersteund, verder verslechteren doordat land niet meer wordt bewerkt.

''Dit is de tijd dat mensen zouden moeten planten en werken op hun boerderij. In plaats daarvan vluchten ze uit hun dorpen.'' Een belangrijk deel van de vluchtelingen is neergestreken in buurland Tsjaad.

Het al jaren durende conflict tussen de regering en plaatselijke stammen in Darfur is eerder dit jaar opgelaaid, waardoor een nieuwe stroom vluchtelingen op gang is gekomen.

Het WFP schatte begin dit jaar in dat het 2,7 miljoen mensen in Darfur van voedsel zou moeten voorzien, van wie 1,4 miljoen mensen in opvangkampen. Dat is nu gestegen tot ruim 2,9 miljoen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie