Britten piekeren over naam koninklijke baby

De Britse gokkantoren zijn er al uit: de koninklijke baby gaat waarschijnlijk George heten. Al sluiten de bookmakers ook niet uit dat de jonge prins zichzelf straks James mag noemen, meldden Britse media maandag.

De Britten krijgen de naam van het babyprinsje mogelijk pas over een tijdje te horen. Na de geboorte van William duurde het een week voordat prins Charles de naam van zijn zoon onthulde.

Goklustige Britten krijgen ondertussen de kans om geld in te zetten op de naam van hun jongste prins. Wie gokt op George kan bij sommige kantoren drie keer zijn inleg terugwinnen. De kans dat de jonge prins James gaat heten, wordt iets lager ingeschat.

George is een populaire keuze omdat al zes keer eerder een koning met die naam aan de macht was. Ook James moet volgens de doorgaans goed ingelichte gokkantoren niet worden afgeschreven. Die naam zou vermoedelijk goed vallen in Schotland, waar momenteel wordt gediscussieerd over onafhankelijkheid. Het is ook de naam van de broer van Kate Middleton.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie