Toestel crasht in New York na doorbreken landingsgestel

Het vliegverkeer van en naar het vliegveld LaGuardia in New York heeft maandagavond ruim een uur stilgelegen nadat het voorste landingsgestel van een vliegtuig van Southwest Airlines doorbrak bij de landing en het toestel op de baan crashte.

Dat meldt CNN.

Zeker tien mensen raakten lichtgewond. De Federal Aviation Administration spreekt van een, naar omstandigheden, veilige landing. De 149 passagiers werden via de noodglijbanen uit het vliegtuig gehaald. 

Volgens de FAA begaven de voorste wielen van het landingsgestel het bij de landing, waardoor de 737 van Southwest Airlines met de neus op de baan crashte.

Vervolgens gleed het toestel door op de neus en raakte het van de landingsbaan af waar het tot stilstand kwam in het gras tussen de landingsbaan en een taxibaan. Dat heeft algemeen directeur van de luchthaven Thomas Bosco tegenover Amerikaanse media verklaard.

Schok

Een passagier zei tegenover CNN dat er sprake was van een sterke schok op het moment dat het toestel door het voorste landingsgestel zakte en met de neus tegen het asfalt sloeg. "Het voelde alsof het vliegtuig in tweeën zou breken." 

De gezagvoerder van de Boeing 737, die vertrokken was vanuit Nashville, deed vlak voor de ongelukkige landing melding van potentiële problemen met het landingsgestel. Deze melding werd na controle ingetrokken. 

Het is nog niet bekend waardoor het toestel door het voorste landingsgestel is gezakt.

Bekijk een interview met een ooggetuige:

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie