Asiana Airlines overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de Amerikaanse lokale televisiezender KTVU, die tijdens de berichtgeving over het vliegtuigongeluk in San Francisco per ongeluk vier verzonnen namen heeft genoemd van piloten. 

Dat meldt de luchtvaartmaatschappij zondag, zo schrijft persbureau AP. 

Volgens Asiana Airlines is de reputatie van de luchtvaartmaatschappij en de piloten ernstig geschaad. Asiana Airlines houdt de Amerikaanse transportongevallenraad NTSB hier ook verantwoordelijk voor.

Tijdens de uitzending noemde de nieuwslezeres de namen van de piloten op: Sum Ting Wong, Wi Tu Lo, Ho Lee Fuk en Bang Ding Ow. De lezeres had niet door dat de namen klinken als 'something wrong', 'way too low' en 'holy fuck'. 

KTVU zou de verzonnen namen in een bevestiging hebben ontvangen van de Amerikaanse transportongevallenraad NTSB. Een stagiair van NTSB zou zich schuldig hebben gemaakt aan de grap

Zowel KTVU als NTSB hebben al excuses aangeboden. De luchtvaartmaatschappij heeft zondag niet gezegd welke stappen precies worden overwogen. 

Bij de vliegtuigcrash vorige week vielen drie doden. Zes van de ongeveer 180 gewonden verblijven nog in het ziekenhuis. Twee verkeren nog in kritieke toestand.