Door de vliegtuigcrash op de luchthaven van San Francisco vorige week zaterdag, is een derde persoon om het leven gekomen.

Dat liet een woordvoerder van het ziekenhuis van San Francisco weten.

Volgens hen gaat het om een een kind dat overleden is aan haar verwondingen. Chinese autoriteiten melden dat het gaat om een meisje met een Chinese achtergrond.

Eerder kwamen al twee tieners om het leven door de vliegtuigcrash, waarbij vrijwel nog 180 andere inzittenden van de Boeing 777 gewond raakten.

Eén van de tieners werd na de crash aangereden door een brandweerwagen. Of Ye Meng Yuan op dat moment nog in leven was is nog niet zeker.

Vlieguren

De piloot die het toestel bestuurde, had nog niet veel vlieguren in een Boeing 777. Hij landde voor het eerst met zo'n vliegtuig op San Francisco. De co-piloot die naast hem zat was voor het eerst onderweg als instructeur.

Hij heeft volgens de NTSB de opvallende verklaring afgelegd dat hij vlak voor de landing werd verblind door een flits. Uit het onderzoek is gebleken dat de Boeing 777 vlak voor de mislukte landing "aanzienlijk" te langzaam vloog.

Weer open

De luchthaven maakte in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend de baan waarop het vliegtuig crashte weer te openen. Exact een week na het ongeluk is de baan volgens een woordvoerder weer bruikbaar voor vliegverkeer.