Het Gezipark in Istanbul, symbool van de Turkse protesten tegen de regering, is maandag opnieuw gesloten. Enkele uren eerder was het park juist weer opengesteld voor publiek. 

Agenten verdreven de bezoekers, omdat voor de avond een betoging in het park werd aangekondigd, meldden Turkse media.

Even later zette de politie waterkanonnen in tegen betogers die toch probeerden het park binnen te gaan. Ook zaterdag greep de politie al hard in tegen demonstranten die probeerden het park te bereiken.

De politie had het park enkele weken geleden met geweld ontruimd. Het bleef daarna gesloten. Het park en het aangrenzende Taksimplein waren de beginplek en het epicentrum van landelijke protesten tegen met name de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan.

Producer NOS

Een freelance producer van de NOS is maandag opgepakt bij de ontruiming van het Gezipark in de Turkse stad Istanbul. De producer zou zonder opgaaf van redenen zijn gearresteerd en moet de nacht in de cel doorbrengen.

De Turkse vrouw werkt ook voor onder meer de ZDF en de BBC, meldt een zegsman van de NOS. De NOS probeert contact te leggen om te kijken of de vrouw bijstand kan worden verleend.