De rechtszaak tegen Heleen Mees, die vastzat op verdenking van het stalken van econoom Willem Buiter, gaat in augustus verder.

Dat heeft de rechter in New York vrijdagmiddag lokale tijd bepaald.

RTL Nieuws sprak kort met Mees."Het is wat het is", aldus Mees. Ze weigerde verder commentaar. Mees mag in de tussentijd geen contact opnemen met Buiter, of in de buurt van zijn huis komen.

Mees was donderdag vrijgelaten nadat haar borg is betaald. Quote meldt dat Leon Alfonso, van beroep loodgieter, het bedrag heeft neergelegd voor Mees. Hij kent haar niet persoonlijk en las het verhaal in de krant. "Dit is een onafhankelijke vrouw die vrij moest zijn op 4 juli", aldus Alfonso volgens Quote. 

De website 925 zegt echter 'zeer betrouwbaar bewijs' in handen te hebben dat een bekende Amsterdamse advocaat de borg betaalde.

Duizend e-mails

Mees wordt ervan beschuldigd de hoofdeconoom van de Amerikaanse Citigroup, Buiter, te hebben bestookt met ruim duizend e-mails. Buiter en Mees zouden eerder een relatie hebben gehad. Ook de vrouw en kinderen van Buiter zou Mees hebben lastig gevallen.