De Amerikaanse man die ervan wordt verdacht jarenlang drie vrouwen gevangen te hebben gehouden en te hebben mishandeld en misbruikt in zijn huis kan terechtstaan.

Dat heeft een Amerikaanse rechter woensdag bepaald. Volgens de rechter is Ariel Castro mentaal in staat om de aanklachten tegen hem te begrijpen.

Castro wordt onder meer verdacht van moord omdat hij de zwangerschap van een van de vrouwen beëindigde. In totaal zijn hem 329 misdrijven ten laste gelegd.

Aan het einde van de hoorzitting vroeg Castro de rechter om toestemming om het 6-jarige meisje te bezoeken dat hij bij een van zijn slachtoffers verwekte. De rechter verwierp het verzoek. "Dat lijkt me eerlijk gezegd ongepast", aldus de rechter.

Bekijk beelden:

Bijeenkomst

De aanklagers hebben een bijeenkomst voor 11 juli belegd om te praten over het eisen van de doodstraf in de zaak. Castro's advocaten hebben eerder aangegeven dat hun cliënt wellicht bereid is schuld te bekennen als de doodstraf van tafel wordt gehaald.

Castro wordt ervan verdacht de drie vrouwen tussen 2002 en 2004 te hebben ontvoerd. Ze waren op het moment van de ontvoeringen 14, 16 en 20 jaar. Hij hield ze meer dan tien jaar gevangen in zijn huis in Cleveland.

Hij werd 6 mei gearresteerd, kort nadat een van de vrouwen erin was geslaagd te ontsnappen en de buren om hulp had gevraagd.

Het begin van de rechtszaak staat gepland voor 5 augustus, maar dat kan nog veranderen.