Een aanval van een Amerikaans onbemand vliegtuigje in het noordwesten van Pakistan, heeft het leven gekost aan 17 mensen in die regio

Dat meldt persbureau Reuters woensdag. Hetd baseert zich op bronnen van de Pakistaanse veiligheidsdienst.

De meeste doden zouden behoren tot leden van het Haqqani-netwerk, een rebellenorganisatie dat opereert in het onrustige grensgebied van Pakistan en Afghanistan.

Het is de grootste aanval van deze soort dit jaar. Twee raketten sloegen in op een markt in Miranshah, de hoofdstad van de noordelijke, heuvelachtige regio. De Taliban zou hier de dienst uitmaken.

Gewonden

De aanval zorgde ook voor veel gewonden. Hulp bleef lang uit omdat de veiligheidsdiensten vreesden voor een tweede aanval, een veelgebruikte tactiek bij drone-aanvallen.

De Pakistaanse premier Nawaz Sharif riep in mei van dit jaar de Amerikanen op te stoppen met de onbemande aanvallen op soevereine Pakistaanse bodem. De Amerikanen zeggen op hun beurt alleen militanten te bestoken die het Pakistaanse leger niet kan bereiken.

Terreurorganisatie

Eind 2012 bestempelde toenmalig Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton het Haqqani-netwerk als terreurorganisatie. Het wordt verantwoordelijk gehouden voor veel aanslagen in de regio.